Infoavond Sociale media

 

De ouderraad organiseert op woensdag 22 mei om 20 uur een infoavond over sociale media, i.s.m. Digisaurus. 

Gezinnen met kinderen van +/- 10-12 jaar staan aan de vooravond van één van de meest ingrijpende momenten in de opvoeding van het kind, namelijk het moment waarop het kind vaak zijn allereerste eigen smartphone krijgt. Wat trekt kinderen zo aan in een smartphone en andere beeldschermen? Houdt al dat gamen, chatten en staren geen gevaren in?

Wouter De Meester van de organisatie Digisaurus kijkt met een positieve en kritische blik naar de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers, … en geeft tips over hoe je je kinderen én jezelf mediawijzer kan maken.

Doelstelling van Digisaurus is om ouders/opvoeders te versterken om digitale media op een positieve manier in te zetten in de opvoeding van kinderen. We vertrekken vanuit de verschillende sociale media die heel populair zijn bij kinderen en jongeren, en bekijken wat er zo aantrekkelijk aan is. Daarnaast bekijken we hoe je hier als ouder mee om kan, en hoe je met je gezin kan streven naar een fijne digitale balans. We proberen ouders steeds naar huis te sturen met heel veel goesting om die uitdaging (media-opvoeding) aan te gaan!

WOE 22/05/19 om 20 uur in de eetzaal van de lagere school – gratis toegang