Gezond kind, gelukkig kind

De vorming ‘Gezond kind, gelukkig kind’ helpt ouders en opvoedingsverantwoordelijken bij voedingsgerelateerde opvoedingsvragen. Nathalie Wouters, ervaren diëtiste, legt uit waarom kinderen graag snoep en frietjes eten en waarom velen hun neus ophalen voor gezonde voeding zoals groenten en vis.

Tijdens deze lezing ontdek je wat gezond eten en bewegen betekent voor kinderen en wat een ouder hieraan kan doen. Je krijgt een antwoord op vragen als:

  • je kind eet geen groenten, hoe kun je het toch overtuigen?
  • zijn fruitsap en chocolademelk gezond?
  • moet het bord altijd leeg zijn?
  • als je kind niet van sport houdt, moet je het dan verplichten?
  • wat zijn goede afspraken over televisie- en computertijd?

Nathalie Wouters is afgestudeerd als diëtiste in 2002 en heeft zich na haar studies voornamelijk gespecialiseerd in diabetes en vegetarisme. Na zeven jaar ervaring als klinisch diëtiste in een ziekenhuis werkt ze sinds 2008 als zelfstandig diëtiste. In haar praktijk helpt ze zowel kinderen als volwassenen om gezonder te eten en te leven. In de begeleiding van haar cliënten heeft Nathalie veel aandacht voor gedragsverandering en praktische adviezen zodat een gezond gewicht behaald en behouden kan worden. Specifiek bij kinderen werkt ze met kikforkik-methode. Daarnaast geeft Nathalie lezingen en workshops over gezond eten en leven zoals ‘Reclame, we zijn er vet mee’ en de supermarktworkshop.

Iedereen van harte welkom. Toegang is gratis.


Praktisch

Wanneer?

Donderdag 7 december om 19.30 uur

Waar?

Zaal Mena, Provinciebaan 2, 3110 Rotselaar

Meer info?

Cynthia Suttels, 016 35 96 00 of www.cm.be/agenda

Organisatie?

CM Rotselaar i.s.m. Gezinsbond Rotselaar en de ouderraden van De Klinker en De Straal


Flyer – Gezond kind, gelukkig kind